SAAF bildar Astrofotosektionen, bjuder in till astrofotokafé

Allmänna diskussioner om SAAF.
Post Reply
User avatar
FredrikSilow
Posts: 15
Joined: 2011-09-25 18:01:58
spamtest: JA
Location: Lund
Contact:

SAAF bildar Astrofotosektionen, bjuder in till astrofotokafé

Post by FredrikSilow »

Hej alla SAAF-medlemmar och övriga Astronetmedlemmar!
Jag har tre fina nyheter jag skulle vilja informera om:


1) SAAF bildar Astrofotosektionen, bjuder in till astrofotokafé


Image

Intresset för astrofoto har blivit oerhört stort på sistone. Därför bildar SAAF en astrofotosektion för att möta det behov som finns bland både nybörjare och erfarna att kunna ta del av varandras kunskaper och erfarenheter. Christian Bergquist blir sektionsledare, Claes Martinsson biträdande sektionsledare, båda ledde tidigare Fjärrteleskopsektionen. Aktiviteterna i den nya astrofotosektionen är redan igång för fullt med ett digitalt kafé en gång i månaden. Det planeras också webbseminarier och föreläsningar några gånger per år.

Redan nu på torsdag 4 mars, kl. 19.00 bjuder Astrofotosektionen in till sitt första digitala kafé. Hör av dig till claes.martinsson@saaf.se om du vill delta, så får du en mötesinbjudan via mejl.

Är du inte medlem i SAAF men ändå vill provsmaka om Astrofotosektionen är något för dig?
Självklart, ditt första astrofotokafé bjuder vi på. Annars ingår möjligheten att kunna delta i sektionernas verksamheter i årsmedlemskapet i SAAF — detta kostar 250 kr/år och då får du också 4 nummer av Telescopium och andra förmåner: (https://www.saaf.se/startsida/om-saaf/medlemskap/)

Läs mer om Astrofotosektionen på https://www.saaf.se/startsida/sektioner/astrofoto/
Mer info på gång.




2) Fjärrteleskopsektionen fokuserar på Margareta Westlundteleskopet


Image


I och med att Astrofotosektionen startas tar Johan Warell och Håkan Barregård, över som sektionsledare och biträdande dito, över verksamheten i Fjärrteleskopsektionen. Dess fokus är för en tid framöver att sätta SAAF:s nya fjärrteleskop i drift, en 17" Planewave CDK med CCD-kamera. Projektet drivs av en gedigen skara medlemmar som har gått in som tidsandelsägare, men som också bidrar med sina olika kunskaper, erfarenheter och inte minst sitt engagemang. Fjärrteleskopet står på en teleskopfarm i Oria i Spanien och har fått namnet Margareta Westlundteleskopet efter ett arv till SAAF från en tidigare SAAF-medlem. Läs mer på SAAF:s webb: https://www.saaf.se/startsida/sektioner/fjarrteleskop/


3) SAAF får ny webbredaktör


Image


Hernán De Angelis har tagit rollen som SAAF:s webbredaktör. Hernán är bosatt i Stockholm och är sedan tidigare medlem i SAAF och aktiv inom variabelsektionen. Han är även återkommande skribent i Telescopium, där han skriver om säsongens variabel. SAAF:s hemsida har länge varit i behov av en dedikerad webbredaktör, som kan driva utvecklingen av både innehåll och upplägg. Som ett av föreningens ansikten utåt fyller hemsidan en viktig funktion i vårt mål att främja amatörastronomi och sprida intresset för astronomi i Sverige. Styrelsen är därför mycket glad för Hernáns engagemang och önskar honom varmt välkommen som webbredaktör!


Det var allt för nu!
Mvh
/Fredrik Silow

Ordförande, SAAF
Redaktör, Telescopium

ordforande@saaf.se

Return to “SAAF - Allmänt”