Sida 1 av 1

Slutar error

Postat: 2017-09-01 21:03:22
av Wallevarg
Hej hej.
Undrar om nån vet vart det felar för mig.
Jag ska koppla ihop en sky watcher Sam och en Canon eos 1200d med slutar kabel, men jag får inget att hända, Sam säger att den knäppt kort men inget händer. När jag kopplat i sladden gör den ett kort när den jordar, men sen är det dött.
Tänkte om nån vet nått jag kan missat. :shy:

Re: Slutar error

Postat: 2017-09-02 00:29:31
av AstroFriend
Hej Walle,
Det var en nyhet för mig att det kommit en lillebror i serien.

Funderar på om du ställt in kameran på spegelås. Trycker man bara en gång på utlösaren öppnar spegeln. Men exponeringen startar först vid andra trycket.

Lars

Re: Slutar error

Postat: 2017-09-02 09:36:02
av Wallevarg
Precis så är det, 1200d har inte spegellås tydligen..
Men det fanns något sorter Magic Lantern jag tänkte prova.
Annars får jag köpa en annan kamera :)

Re: Slutar error

Postat: 2017-09-02 10:31:59
av AstroFriend
Ansluter du via telepluggen eller usb för slutaren?

Har du B-läget eller manuell inställt på kameran?

B-läget fordrar att du kan ställa in exponeringstiden i monteringen, har ju Staradventurer, men har aldrig använt den funktionen. Men har för mig när jag läste i manualen att det inte går att ställa in slutartider, eller?

Lars

Re: Slutar error

Postat: 2017-09-02 11:37:24
av Wallevarg
Kör på M och bulb med 2.5mm kabel, exponeringstid går att ställa in i appen


Skickat från min iPhone med Tapatalk

Re: Slutar error

Postat: 2017-09-02 11:53:52
av AstroFriend
Om du bara kortsluter kablarna i 2.5mm kontakten fungerar det då?

OBS, Det är tre kablar, en nolla, en exponering och en fokusinställning.

/Lars

Re: Slutar error

Postat: 2017-09-02 12:19:51
av Wallevarg
Vet inte vad du menar med kortsluta riktigt :)
Är 3 på ena och 2 på andra
Bild

Re: Slutar error

Postat: 2017-09-02 18:36:30
av AstroFriend
Hålla ihop sladdarna :-)

Ritning:
http://djoye.chez-alice.fr/shutter_eng.html

Du får ohm mäta vilka kontaker som motsvarar de på ritningen. Koppla ihop de och skall slutaren öppna.

/Lars

Re: Slutar error

Postat: 2017-09-03 13:47:27
av bjorsa
Om det är bara intervalometer du behöver så är ju magic latern perfekt kör alltid med den och det verkar ju som om den nu finns för 1200d
här en video om just installationen och hur man använder den https://www.youtube.com/watch?v=R9-hteAFBPg

Verkar som att detta är versionen för 1200d https://builds.magiclantern.fm/jenkins/ ... lastBuild/
i alla fall om man läser här
http://www.magiclantern.fm/forum/index. ... #msg179885
mvh/bjorsa

Re: Slutar error

Postat: 2017-09-05 20:35:12
av Wallevarg
Du hade så rätt om polerna, köpte en 3 pols och det börja klicka :)
Nu känns det som kameran är slö 1200d känns lite budget :S


Skickat från min iPad med Tapatalk

Re: Slutar error

Postat: 2017-09-05 20:35:42
av Wallevarg
Tack bjorsa :D


Skickat från min iPad med Tapatalk

Re: Slutar error

Postat: 2017-09-06 15:38:58
av bjorsa
En sak som kan vara bra när man kör canon är ju att använda sig av surfplattan och helicon remote https://play.google.com/store/apps/deta ... conRemote2
Då kan man ställa in skärpan lättare då plattan har större skärm sen kan man exprimentera med olika slutartider isotal osv å se att allt funkar som man vill innan man låter magic latern ta över och fota en viktig sak dock när man kör helicon remote och magic latern kör dom inte tillsammans utan plocka då ut minneskortet innan du startar upp kameran och helicon remote annars finns risken att magic latern börjar å köra å de blir strul .

Sen finns det en till app som heter dslr controller som man då köper för några kronor helicon kan man köra gratisversionen av men dslr controler har en fördel och det är att den kan man köra 10ggr förstoring(5 ggr helicon gratisversion) vilket underlättar skärpeinställningar dock händer det att den strular ibland i alla fall för mig men kan ju bero på min platta och android version har bara en gammal sony xperia men använder dslr controller när jag fotar med mindre brännvidder för att se att skärpan sitter https://play.google.com/store/apps/deta ... controller
Kör oftast med helicon remote dock .
mvh/bjorsa