Super Resolution, instruktion via Skype ?

Metoder för astrofotografering
Användarvisningsbild
AstroFriend
Inlägg: 4069
Blev medlem: 2012-12-17 13:30:45
spamtest: JA
Ort: Stockholm
Kontakt:

Super Resolution, instruktion via Skype ?

Inläggav AstroFriend » 2017-10-07 09:52:48

Hej,
Nu börjar jag få ordning på mina rutiner med AstroImageJ och extra kul var det med plugin för Super Resolution. Jag har inte fått så många kommentarer på de inlägg jag gjort om detta. Antar att intresset finns men tröskeln är hög att börja med AIJ.

Jag skulle kunna köra ett pass via Skype möte där ni uppkopplade kan följa stegen från Raw bild till färdig rgb bild i Fitswork för att sedan på egen hand processa vidare i de program ni brukar använda. Kan efter denna genomgång också visa det spännande steget med Super resolution.

Som det är idag fungerar första steget på Canon DSLR kameror, Nikon och Sony har inte den overscan region som behövs för denna automatiserade process. Dock har jag precis gjort ett makro för att i princip kunna ladda in vilken kameras raw filer som helst i AIJ. Från det kan man gå vidare och göra samma saker fast på annat sätt. Super Resolution tekniken passar alla kameror, men bilderna skall vara undersamplade för att ge något. Alltså stora pixlar och kort fokallängd. Och pixelskalan relativt seeing skall också vara undersamplad.

Skulle det vara intressant och hur många skulle vilja följa med på det ?

Fundera någon vecka, vi åker till Sardinien om några timmar för äventyr. Finns nog inga teleskop där att se på men väl andra vackra saker.

Länkar:
http://astrofriend.eu/astronomy/tutoria ... ction.html

http://astrofriend.eu/astronomy/tutoria ... atrix.html

/Lars
Camera: Canon EOS 5D/6D
Mount: EQ6
Telescope: TS130 APO
Samt en massa tålamod!

Homepage: http://www.astrofriend.eu
Användarvisningsbild
AstroFriend
Inlägg: 4069
Blev medlem: 2012-12-17 13:30:45
spamtest: JA
Ort: Stockholm
Kontakt:

Re: Super Resolution, instruktion via Skype ?

Inläggav AstroFriend » 2017-10-09 07:06:26

Testade om jag kunde göra delar av processen med Auto Stakkert efter tips från Stoffe. Laddade ned Beta versionen av AS som är gjord för Windows 64 och därmed antagligen kan utnyttja datorns minne bättre.

Om man ger sig på raw filerna direkt går det bra att ladda in dom för bearbetning. Kalibreringen i AS är dock inte så avancerad vad jag kan se. Intressant vore om man kunde öppna mina kalibrerade filer. De är i Tiff 32 bit float point. AS protesterar visserligen inte och gör något, men det kommer inte upp någon bild på skärmen.

Vet inte hur avancerade hans Drizzling funktioner är, men aligningen är uppdelat i olika lokala zoner och det är mycket intressant. Undrar om också rotation hanteras vilket i regel är ett måste vid deepsky. AS verkar också hantera datorns minne på ett intelligent sätt.

Jag skall skriva till honom och höra om han kan titta på hur hanteringen av 32 bit filer kan göras.

Lars
Camera: Canon EOS 5D/6D
Mount: EQ6
Telescope: TS130 APO
Samt en massa tålamod!

Homepage: http://www.astrofriend.eu

Återgå till "Metoder & bildbehandling"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 2 och 0 gäster