Sida 1 av 1

Sagittarius 2019 - 31/7 - 3/8

Postat: 2018-12-25 19:10:54
av Tannerswe
Info från Gafs webbplats:

https://gaf.homeip.net/events/valkomna- ... rius-2019/


Välkomna till stjärnträffen Sagittarius 2019. Detta år stör tyvärr fullmånen mitt i augusti och vi måste välja på antingen ett mycket sent Sag19 eller ett som blir en vecka tidigare än under 2018. Valet föll på det tidiga eftersom det är enklare för gästerna att ta ledigt under semesterperioden och Öland då fortfarande har mycket att erbjuda men den utmärkta tiden på natten för att ta astrofoton är ju något kortare än en vecka senare.

I skrivande stund den 11.12.2018 har Kalmar Läns Museum-Eketorp Fornborg bekräftat att vi är välkomna att gästa även i sensommar. Folkets Hus i Södra Möckleby är bokat och upplägget som möteslokal och regnskydd blir som vanligt. Liksom i fjol hoppas vi att vår moderförening SAAF går in och stöttar oss för en del av kostnaden för hyran av B- och C-salen i Folkets Hus.

Vi återkommer alltså igen till landets bästa plats för amatörastronomiska observationer och med möjlighet att även göra en avstickare för geologiska upptäckter. Tjuvstartskvällen på onsdag samlas vi vid 20-tiden.

Jörgen Danielsson, Madesjö-Nybro, ordförande i GAF