Autoguiding, vad är bra nog(teoretiskt)?

Utrustning och metoder.
MartinS
Inlägg: 208
Blev medlem: 2016-06-26 13:33:40
spamtest: JA

Autoguiding, vad är bra nog(teoretiskt)?

Inläggav MartinS » 2019-02-13 19:04:00

Hej,

Natten till tisdag sprack upp så jag passade på och tog ledigt från jobbet och satt uppe hela natten. Helt underbart och fick ihop ca 6 timmar data! Beslöt mig för att äntligen komma igång och lära mig autoguidning, köpte ny CGX montering för ett år sedan men har bara blivit extrem widefield än så länge så har egentligen ingen uppfattning hur bra min montering faktiskt presterar.

Nedan kan ni se ett par grafer som jag sparade undan. Gjorde inga inställningar alls i PHD förutom pixelstorlek och brännvidd av guidetube, så detta är vad jag lyckas med genom att använda programmet som det är marknadsfört "Push Here Dummy". :) För tillfället har jag ju bara en upplösning på 6,2"/Pixel med den kamera och lins jag använder så oavsett resultaten så lär jag inte märka någon skillnad.

Anledningen till min fråga är att jag sitter och klurar på vilket teleskop jag skall införskaffa och undrar lite vilken upplösning som kan tolereras med de guide-resultat jag får. Jag vill gärna inte pusha gränserna för mycket, utan kompromissar hellre med mindre strul mot en kortare brännvidd. Så tråkigt att kasta subbar. :)

Vad är era erfarenheter kring detta. Finns det något ratio mellan guidefel och upplösning som är lämpligt eller hur ska man resonera?

För övrigt så ser jag att PHD inte skickar ut mycket korrektionspulser alls. Misstänker att jag hade ställt MnMo parametern för högt, inga guide pulser under 1,1" om jag räknar på det. Vem vet kanske kan det gå att få mycket bättre resultat. Tacksam om någon här kan dela med sig av sina erfarenheter.

/Martin
Bilagor
guiding 6.JPG
guiding 4.JPG

Återgå till "Guidning & Autoguidning"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst